Geplaatst op Geef een reactie

Manegeverlichting, u kunt 75% energie besparen

Duoled led ufo 100W  VANAF € 192,00 exclusief btw bij minimale afname 10 stuks

U kunt via onze webwinkel bestellen de korting word bij minimale afname van 10 stuks automatisch in de winkelwagen berekend – bestel uw 100 watt ufoverlichting!

Manegeverlichting is één van de belangrijkste pijlers van een goede manege, helaas een grootverbruiker van energie en voor velen een noodzakelijk kwaad. Vanwege de investering die ermee gemoeid is én de onbekendheid met licht, is verlichting veelal een ondergeschoven kindje. Onterecht in onze optiek want er valt veel mee te winnen.

In veel gevallen kunnen wij u energie laten besparen terwijl u méér licht in uw manege heeft. Heeft u gasontladingslampen in uw manege? Dan kunt u maar liefst 75% energie besparen. Voorbeeld: 8 klokarmaturen van 400 watt verbruiken totaal 3200 watt. Met onze LED UFO Series van 100 watt, krijgt u een beter lichtbeeld maar verbruikt u maar 800 watt.

Manege verlichtingEen belangrijke factor voor energiebesparing is de gelijkmatigheid van de lichtverdeling. De gelijkmatigheid geeft ook een indruk van het het lichtbeeld, hoe mensen het ervaren. Hoe kleiner de verschillen tussen de donkere en de lichte plekken, hoe hoger de gelijkmatigheid en hoe prettiger voor het oog. Om een maximale gelijkmatigheid te behalen, is het belangrijk om goede armaturen te plaatsen. Een armatuur dat veelal het licht bundelt en naar beneden straalt (de zogenaamde klokarmaturen), laat op de grond een heldere vlek zien en eromheen wordt het snel donker. De lichtspreiding van dit armatuur is hiermee onvoldoende en u heeft meer van dergelijke armaturen nodig om een minimaal aantal lux te behalen. Meer armaturen = verspilling van energie & kosten. Met de armaturen die voorzien zijn van vele kleine ledjes met ieder zijn eigen lens, is een veel betere lichtspreiding mogelijk.

Efficiënte leds
In de volksmond wordt gezegd (en geschreven) dat led zuinig is. Die zuinigheid is afhankelijk van een aantal zaken. Zo kunnen twee dezelfde leds een hele andere efficiëncy hebben. Aangezien dit belangrijk is om leds en de efficiëncy te begrijpen, leggen wij het uit.

De efficiency van leds is afhankelijk drie zaken:

  • de stroom (ampere)
  • kwaliteit van de led
  • temperatuur van de led

Stroom:
Iedere led genereert warmte en licht. Het doel is om zoveel mogelijk licht te genereren en zo weinig mogelijk warmte aangezien warmte verspilling is. Hoe de
verhouding tussen licht en warmte ook is, het armatuur zal evenveel watts verbruiken. Veel amperes zorgen voor veel licht, maar relatief gezien voor nog meer warmte: sluit je een led aan op een stroom van 2 ampere dan genereert de led 32% licht en 68% warmte. Bij een fors lagere stroom van bijvoorbeeld 500mA, stijgt het percentage licht naar 50% en het percentage warmte daalt naar 50%. Dat is een verschil van bijna 60%. Over efficiëncy gesproken.

Temperatuur van de led
De laatste factor die belangrijk is voor de efficiëncy is de koeling, de temperatuur van de led. Door de temperatuur van de led te verlagen, zal deze relatief gezien meer licht genereren en minder warmte. Het koelblok heeft als taak de warmte af te voeren.

Onze armaturen
Zoals hierboven is weergegeven, zet Duoled de standaard qua efficiëncy. Met steeds hoger wordende energieprijzen, is het noodzakelijk om het stroomverbruik zoveel mogelijk te beperken want op de lange termijn zit hier de besparing. Van alle armaturen die wij in ons assortiment hebben, zet de UFO series de toon qua manegeverlichting. Een levensduur van 50.000 uren, 5 jaar garantie en een efficiëncy van 120 lumen per watt.

Het mooiste is nog wel dat dit armatuur erg betaalbaar is. Wij nodigen u uit om de proef op de som te nemen, wij maken graag een lichtplan voor u en doen de rekensom ook graag. Op onze website kunt u de calculator gebruiken om direct het voordeel (en dus ook de terugverdientijd) in zicht te krijgen.

Wilt u meer informatie over het uitzoeken van manegeverlichting? Neem dan contact met ons op. We komen graag vrijblijvend langs om u te informeren.

LED-klok-armatuur-UFO-100W

 

 

Duoled led ufo 100W  VANAF € 192,00
exclusief btw bij minimale afname 10 stuks

DUO-LED Verkoop & Logistiekcentrum Nederland
Middenweg 356                                                                                                                                                                                                                       
1701GM Heerhugowaard

T: 0615 602 600
M: info@duoled.nl